Onze organisaties

Onze organisaties

Op De Kaardebol in Zutphen vind je de volgende bedrijven en instellingen:

spIJS

Welkom bij het aller leukste plekje van Zutphen; spIJS!
In spIJS maken we iedere dag de aller lekkerste taarten, koffie’s, lunches en diners.

spIJS is een maatschappelijke onderneming. Dat betekent dat bij ons deels mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen met bijzondere kwaliteiten, ieder met een eigen verhaal. Samen gaan we op zoek naar onze talenten en hoe we die in kunnen zetten om overal steeds een beetje beter, handiger of vertrouwder in te worden. Bij spIJS zorgen we voor een moment van ontspanning en aandacht, zowel voor onze deelnemers alsook voor onze gasten. Ga dus lekker onderuit zitten, geniet van elkaar en neem even een momentje voor jezelf of de ander.

spIJS Zutphen is gevestigd op het terrein van Duurzaamheidscentrum de Kaardebol in Zutphen. De locatie ligt midden in een groene oase en is zeer geschikt voor iedereen die graag GENIET. Je vindt er prachtige tuinen en er is van alles te ontdekken zoals de Tipi Tent en een grote speeltuin.

spIJS serveert van woensdag t/m zondag koffie met taart, een lekkere lunch, high tea, borrel en een vroeg diner. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een van onze zalen te huren voor vergaderingen, feesten en lezingen op alle dagen van de week.

spIJS zutphen
Harenbergweg 1
7204KZ Zutphen
info@spijs.net
+31657837613
+31624640984

Parkeren kan voor de ingang van de Kaardebol.

Erve Eme

Op Erve Eme brengen we het verleden weer tot leven.
Kom kijken én beleven hoe onze voorouders in de vroege middeleeuwen leefden.Kom zien én meemaken hoe het leven in 700 na Christus ongeveer moet zijn geweest. Wat deed men zoal op een dag, wat aten ze, wat droegen ze voor kleren, hoe zagen hun huizen eruit..? Wij heten je van harte welkom, geheel in middeleeuwse stijl en laten je de middeleeuwen weer beleven.

Wat is er op Erve Eme te beleven?
Wil je een leuke én actieve dag met familie, leren boogschieten, zien hoe je brons kunt gieten, een demonstratie smeden van onze smid, leren manden vlechten of potten bakken?
Het kan allemaal op Erve Eme. Daarnaast verhuren wij onze boerderij en terrein voor diverse buitenactiviteiten, bijvoorbeeld een barbecue met familie, vrienden of collega’s.
Voor scholen hebben we diverse programma’s, mail ons over de mogelijkheden. Uiteraard passen onze programma’s prima in diverse leerlijnen en behandelen wij delen van de lesstof zodat u op school aandacht kan geven aan andere zaken. Meer info op: www.erve-eme.com 

3D Zorg en Dagbesteding in Zutphen 

Bij 3Dzorg wordt gewerkt in het kader van de dagbesteding door acht medewerkers met een WMO of PGB indicatie. De zorg wordt geleverd door twee professionele en ervaren begeleiders, die door de kleinschaligheid ook veel individuele begeleiding kunnen geven. Daardoor is er vanaf 2014 een Fijne en veilige werkplek op het Kaardebol terrein aan de Harenbergweg 1 te Zutphen voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

De medewerkers doen op het terrein het algemene groen onderhoud en werken in de houtbewerking in de nu 3 jaar oude houtwerkplaats die afgelopen jaar is uitgebreid.

De gemaakte houtproducten zijn te zien op de website en te koop op het Kaardebol terrein.

Informatie kunt u vinden op www.3Dzorg.nl of telefonisch 06-2155 0447

IVN Zutphen

IVN-afdeling Zutphen betrekt mensen bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving. Zij doet dit door het organiseren van wandelingen en fietstochten, landschapsonderhoud, cursussen en jeugd-activiteiten en door het publiceren van wandel- en fietsroutes. De afdeling heeft zo’n 100 leden en 25 donateurs.

De Kleine Kaardebol is de werkgroep Jeugd van IVN Zutphen en actief op De Kaardebol.

Creatief en kunstzinnig streeft Eco-Care naar harmonie en evenwicht tussen MENS, DIER en PLANT. Door met de natuur mee te werken creëer je natuurrijke en onderhoudsvriendelijke tuinen. Eco-Care hoveniers volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet, waardoor we optimale oplossingen kunnen bieden, in iedere gewenste tuin.

In een persoonlijk gesprek ontwerpt Eco-Care de tuin die bij u past. Ieder individu is uniek waardoor de tuin ook uniek wordt. Tevens biedt Eco-Care advies en begeleiding wanneer u aanleg en het onderhoud van u tuin zelf wilt uitvoeren.

Op De Kaardebol vind u onze Natuurrijke Voorbeeldtuin. Te zien is hoe je op een alternatieve manier van ieder tuinperceel een gebied (met hoge natuurwaarde) kan maken, onderhoud vriendelijk en met lage materiaal kosten. Waar mens, dier en plant zich goed voelen. (hergebruikte) Materialen, hoogteverschillen (nat en droog) en grote diversiteit plantensoorten zorgen voor een goed evenwicht en een prettige sfeer.

In het hoogseizoen is onze tuin alle dagen gratis te bezoeken. Wij wensen u veel tuin en kijk plezier!

De Bovenkamer is een plek waar mensen met beginnende dementie, mantelzorgers en vrienden elkaar ontmoeten. In huiselijke sfeer er even uit zijn om een kop koffie te drinken, anderen te spreken of ervaringen te delen. Of met andere bezoekers een kaartje te leggen, een wandeling te maken in de tuin of samen een maaltijd te bereiden.

Ook kunnen vragen over dementie en zorg- en dienstverlening besproken worden. Een veilige en huiselijke sfeer maakt praten en vertellen over belevenissen makkelijker. Door het aanspreken van de eigen mogelijkheden wordt eigenwaarde en zelfredzaamheid vergroot.

De Bovenkamer is een laagdrempelig ontmoetingscentrum zonder een vast dagprogramma en waar eigen initiatief van bezoekers gewaardeerd wordt. Ideeën voor activiteiten kunnen in samenwerking met deskundige vrijwilligers uitgewerkt en uitgevoerd worden.

De Bovenkamer is ontstaan op initiatief van de lokale afdeling van Alzheimer Nederland. Deze afdeling is onderdeel van het Dementienetwerk Zutphen/Lochem/Bronckhorst. Het dementienetwerk bundelt als platform van zorg- en welzijnsinstellingen deskundigheid en krachten in de zorg rond dementie en ondersteunt de Bovenkamer.

Groene BSO De Kaardebol biedt een uitdagende groene speel- en ontwikkelplek. De kinderen binnen de groene BSO zitten niet stil, ze brengen namelijk het grootste deel van de tijd buiten in de natuur door. Contact met natuur is van grote waarde voor een gezonde ontwikkeling van kinderen, daarnaast draagt dit ook bij aan verantwoordelijkheidsbesef voor natuur en milieu.
Binnen de locatie is er de ruimte voor kinderen om rustig te kunnen knutselen, eten en drinken, spullen onderzoeken die ze buiten gevonden hebben, etc. Maar ook het terrein heeft veel te bieden voor de groene bso. Er is een vlindertuin aanwezig, een natuurspeeltuin, er zijn moestuintjes aanwezig waar de kinderen hun eigen groente en fruit kunnen zaaien en oogsten en vervolgens kunnen deze weer gebruikt in de keuken voor het koken en bakken en zo zijn er nog veel meer uitdagende mogelijkheden binnen de nieuwe Groene BSO!Gezien de aanwezigheid van slootjes op het buitenterrein van De Kaardebol en de veiligheid die we willen waarborgen, moeten kinderen tenminste in het bezit zijn van zwemdiploma A. Link naar de informatiemap van Groene BSO de Kaardebol: Informatiemap Kaardebol. U bent altijd welkom om te komen kijken.Groene BSO de Kaardebol
Harenbergweg 1
7204 KZ ZUTPHEN
Landelijk registratienummer (LRK): 936380536
De link naar het overzicht van de inspectierapporten van: Groene BSO de KaardebolE-mail: kaardebol@kinderopvangdikkertjedap.nl
Telefoon: 0618906745